”Moara de Imagini”, Paul Salzberger

Născut la Timișoara, în 1945, Salzberger este pictor, scenograf și artist plastic. A absolvit Școala de Muzică și Arte Plastice din Timișoara și, mai târziu, Secția de Scenografie a Institutului de Arte Plastice din București. A lucrat la Teatrul de Stat din Arad și a colaborat cu mai multe astfel de instituții din România.
În anul 1976 a emigrat în Israel și a început un nou capitol lucrând la televiziunea israeliană de stat. Aici, a montat sute de emisiuni și a fost implicat în producții cinematografice de anvergură. În paralel, a creat scenografii de teatru la Haifa, Tel-Aviv și Ierusalim. De asemenea, a predat cursuri de scenografie la Academia de Arte și Design ”Bezalel” și la Școala de Film ”Sam Spiegel”, ambele din Ierusalim.
Lucrările de artă digitală, care au fost expuse la Muzeul de Artă din Timișoara se bazează pe  imagini și texturi colectate de artist timp îndelungat, din materia primă a creației sale de scenograf. Ele reprezintă o metaforă a unor teme de cultura generală, dar și o carte de identitate personală.
O parte a materialului folosit provine din surse ca Internetul, televiziunea sau presa scrisă. Imaginile au fost alterate, transformate, fragmentate, rearanjate și scoase din contextul lor original.