Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Workshop MNArT MULTISPECTRAL BAROC *Paintings&Science 1.1 – Baroque Reloaded

noiembrie 20 @ 9:00 am - noiembrie 24 @ 4:00 pm

Workshopul MULTISPECTRAL BAROC este un demers inițiat de către echipa Laboratorului de Restaurare al Muzeului Național de Artă în cadrul proiectului Baroc Reloaded by MNArT, sprijinit prin programul Timișoara ECoC 2023. Proiectul aduce în prim plan perspectivele interdisciplinare dintre artele vizuale și științele exacte, puse în valoare prin noile tehnologii în Laboratorul de Restaurare Vizitabil al MNArT și în locuri surpriză din muzeu, în raport cu opere selecționate din colecțiile muzeale.

Proiectul Baroc Reloaded este finanțat de către Consiliul Județean Timiș, și beneficiază de bugetare guvernamentală prin echipamente și dotări care deservesc infrastructura MNArT, în scopul cercetării, educării și inovării în domeniul muzeal. Proiectul Baroc Reloaded conturează un itinerar spectaculos între arta tradițională, noile tehnologii, multidisciplinaritatea științelor muzeale și educația creativă a tinerii generații în muzee, cu accent pe patrimoniul mobil al Timișoarei în anul Capitalei Europene a Culturii.
Etapa Multispectral Baroc se desfășoară în luna noiembrie, propunându-și să coaguleze în jurul inițiative școli din municipiu și județ, elevi și studenți, tineri cercetători și oameni preocupați de culisele muzeului.

Participanții vor lucra sub coordonare împreună cu experții muzeului la prospectarea patrimoniului prin mijloace tehnologice de excepție, cu dispozitive de imagistică multispectrală și vor primi un certificat de MNArT-BYMS (MNArT-Baroque Young Museum Scholar).

Vă invităm să descoperiți alături de specialiștii muzeului detalii inedite, colorate, micro-cadre, straturi și sub-straturi ale picturilor baroce de secol XVII-XVIII din patrimoniul Muzeului Național de Artă Timișoara, acolo unde fizica, chimia, literatura și pictura se întrepătrund.

Detalii

Începe:
noiembrie 20 @ 9:00 am
Se termină:
noiembrie 24 @ 4:00 pm
Eveniment Category:
Site web:
https://muzeuldeartatm.ro/workshop-mnart-multispectral-baroc/

Organizator

Muzeul Național de Artă Timișoara

Loc de desfășurare

Muzeul Național de Artă Timișoara
Piața Unirii, nr. 1
Timișoara, România
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare